Germania nu a reuşit să doboare recordul „Generaţiei de Aur” din fotbalul românesc

Germania nu a putut bate recordul Generatiei de AurEchipa naţională a Germaniei a înscris un număr imens de goluri în preliminariile Cupei Mondiale 2014, însă nu a putut doborî recordul echipei naţionale a României, stabilit din 1998. România a marcat în preliminariile Cupei Mondiale 1998 nu mai puţin de 37 de goluri. Un record care şi acum stă în picoare. Germania a fost la un pas să îl atingă, marcând de 36 de ori în calificările Mondialului din Brazilia. Germanii au fost la un singur gol să egaleze Generaţia de Aur.

În 1998, România a fost un fel de Olanda actuală. A învins de nouă ori şi a avut un egal în cele 10 meciuri din preliminarii. A primit doar patru goluri. Germania a primit 10 acum, în 2013, ceea ce o lasă oricum cu un golaveraj net superior. În acele preliminarii, din totalul de 37 de goluri România a dat 16 celor din Liechtenstein (8-1 şi 8-0), Islandei 8 (două de 4-0) şi Macedoniei 7 (un 3-0 şi un 4-2).

Altfel, Germania a devenit a doua ţară, după SUA, care are cei mai mulţi jucători cu peste 100 de selecţii la echipa naţională, zece la număr: Bastian Schweinsteiger, Franz Beckenbauer, Lothar Matthaus, Jurgen Klinsmann, Jurgen Kohler, Thomas Hassler, Ulf Kirsten, Miroslav Klose, Lukas Podolski şi Philipp Lahm. Sursa: Onlinesport

De același autor

Related Articles