Ioan Dragomir: „Programul calendaristic de organizare a alegerilor este foarte strâns”

În această săptămână, la sediul Prefecturii Caraș-Severin a avut loc o instruire a primarilor şi secretarilor generali cu privire la sarcinile ce le revin în organizarea în bune condiții a alegerilor din 9 iunie. Programul calendaristic de organizare este foarte strâns, iar termenele activităţilor sunt scurte, spune prefectul Ioan Dragomir.

„Noi am demarat imediat toate activitățile s-au emis până acum șapte ordine de prefect. Săptămâna viitoare vom centraliza propunerile Primăriilor privind informaticienii, care sunt foarte importanți în acest proces. Le vom trimite la STS, care asigură o examinare preliminară a acestora și cei care îndeplinesc condițiile, vor fi nominalizați în fiecare circumscripție. Până în 14 aprilie vor avea loc și tragerile la sorț pentru Biroul Electoral Județean și apoi se vor forma Birourile Electorale de Circumscripție și ale secțiilor de votare”, a declarat prefectul Dragomir în emisiunea „Banatul în direct”.

În județul Caraș-Severin vor fi amenajate 364 de secții de votare.

Potrivit prevederilor legale, primarii duc la îndeplinire următoarele măsuri tehnice principale: întocmesc şi tipăresc listele electorale permanente, complementare şi speciale; asigură tipărirea tipizatelor şi a formularelor necesare desfăşurării activităţii birourilor electorale ale secţiilor de votare; asigură urnele de vot, urnele speciale, cabinele de vot, marcajele şi tăbliţele indicatoare, precum şi orice alte elemente privind accesibilitatea secţiilor de votare; asigură dotarea tehnico-materială a sediilor secţiilor de votare; informează alegătorii privind delimitarea secţiilor de votare şi sediile acestora; asigură locurile speciale de afişaj electoral şi amplasarea de panouri electorale; asigură tuşul, tuşierele şi celelalte materiale necesare votării; acordă sprijin reprezentanţilor Serviciului de Telecomunicaţii Speciale pentru instalarea echipamentelor necesare sistemului informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal.

Cele mai citite

Related Articles