[AUDIO] Prima carte de antropologie germană lansată la Reşiţa

Schultz

Prima carte ecumenică a familiilor din Banatul montan, dintre anii 1826 şi 1910, va fi lansată astăzi la Reşiţa. Evenimentul se va desfăşura la Biblioteca germană “Alexander Tietz” din Reşiţa, de la ora 16.00. Volumul face parte dintr-o colecţie de patru cărţi dedicate familiilor de germani stabilite în Banatul montan de la jumătatea secolului al IX-lea şi primul deceniu al secolului XX şi respectiv urmaşilor acestora, pentru a-şi găsi strămoşii şi a afla despre originile genealogice ale acestora.

Cele 4 cărţi au necesitat o perioadă de documentare de peste 12 ani, iar primul volum din tetralogie va fi lansat în municipiul de pe Bârzava în prezenţa unuia dintre cei patru autori, ing. Anton Schultz, originar din Reşiţa, care în prezent trăieşte la Regensburg în Germania.

Cum s-a născut ideea întocmirii acestei ample lucrări  şi care a fost scopul editării ei aflăm de la Anton Schultz, unul dintre autori, care a făcut câteva precizări pentru Radio Reşiţa:

La concepţia acestei tetralogii şi-au mai adus aportul dr. dr. Horst Dieter Schmidt, Walter Woth şi Karl Fassbinder din Germania. (Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles