Impozite de cinci ori mai mari pentru clădirile abandonate

reabilitare_cladiri_vechi

Autoritățile devene aplică impozite majorate proprietarilor de clădiri abandonate din municipiu, imobile care strică aspectul orașului, dar reprezintă și un real pericol pentru cetățenii care trec pe lângă ele. Municipalitatea a făcut, recent, o inventariere a clădirilor din oraș aflate în paragină și a identificat mai multe imobile cu probleme, unele dintre ele chiar cu risc ridicat pentru populație. Proprietarii acestora au fost notificați de primărie pentru a interveni și executa lucrările de reparații necesare la fațade, însă fără rezultat. Prin urmare, reprezentanții municipalității consideră că este necesară luarea unor măsuri care să îi determine pe proprietarii clădirilor să facă lucrări de reabilitare a acestora, majorarea impozitului fiind singura soluție.

Petru Mărginean, primarul municipiului Deva a spus că de astăzi, impozitul pentru clădirile abandonate va fi majorat între 300 și 500 la sută, în funcție de starea de degradare a imobilului.

Între clădirile -problemă din oraș se numără gara din Deva, dar și un imobil situat în Piața Unirii, peste drum de sediul primăriei, aflat într-o continuă stare de degradare- De asemenea, un alt imobil neterminat din anul 1995, aflat în imediata vecinătate a liceului de arte devean se deteriorează de la o zi la alta, fiind un imobil total insalubru în care se găsesc câini și boschetari.

(Hardy Cvoica)

Foto: arhiva

De același autor

Related Articles