[VIDEO] Explozia de la Braşov: Unul dintre răniţi a murit

2

UPDATE

Una din persoanele care au fost aduse aseară la Spitalul Judeţean de Urgenţă Braşov a decedat în această noapte. Confirmarea a venit chiar în această dimineaţă de la prefectul Braşovului, Mihai Mohaci. Este vorba de ultima persoană care a fost scoasă din incendiu, cea care căzuse într-un puţ de aproximativ 12 metri.

***

Operaţiunea de scoatere a ultimei victime dintr-un depozit subteran aflat la 15 metri adâncime, în care căzuse în momentul exploziei, s-a încheiat. Victima era conştientă şi a fost transportată cu o ambulanţă la Spitalul Clinic Judeţean Braşov.

Dintre celelalte cinci victime, două sunt în secţia de terapie intensivă-anestezie, iar starea lor este critică, spun medicii. Celelalte trei persoane sunt în secţia de chirurgie plastică şi starea lor este stabilă.

***

O bubuitură urmată de o explozie uriașa s-a produs la o fabrică de pâine din Brașov, în spatele stadionului Tineretului. 5 persoane au fost transportate la spital. Nouă ambulanțe intervin la fața locului. Situaţia este sub control. Mai multe echipaje de pompieri şi SMURD s-au îndreptat spre locul exploziei produse la Fabrica de pâine Vel Pitar, situată în apropierea stadionului Tineretului. Flăcările uriaşe au fost surprinse în direct de camerele video de la stadionul FC Braşov. Acolo se desfăşura meciul între echipele de fotbal FC Braşov şi CSM Râmnicu Vâlcea din Liga a II-a de fotbal. Cinci persoane au fost rănite şi alte 10 ar fi prinse sub dărâmături, a declarat secretarul de stat din MAI, Raed Arafat.10 persoane sunt prinse sub dărâmături. A fost o explozie serioasă, situaţia este foarte gravă. Pompierii încă lucrează, s-a activat centrul de comandă de la Minister. Avem trei elicoptere pregătite pentru a prelua răniţii, două la Bucureşti, unul la Mureş. Planul roşu de intervenţie în forţă a fost activat. În mod normal ar trebui ca gazele să fi fost deja oprite. La Braşov există o secţie de Chirurgie Plastică şi se poate ocupa de arşi dacă este cazul”.

“La nivelul Brașovului a fost declanșat planul roșu și ridicat nivelul de intervenție la maximum. Au fost alertate forțe din județul Covasna, din județul Prahova și se pregătesc și din Mureș și se vor deplasa dacă numărul victimelor va crește”, a mai spus Arafat.

sursa foto : Digisport1

sursa video facebook

Cele mai citite

Related Articles