Strigător la cer! Judecătorul Maldea obliga grefierii să consemneze date fictive

maldeaJudecătorul Nicuşor Maldea de la Tribunalul Caraş-Severin, acuzat de luare de mită pentru declararea insolvenţei în cazul mai multor firme şi aflat în arest preventiv este cercetat disciplinar încă de anul trecut de către Inspecţia Judiciară.

Este vorba de mai multe abateri – exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă, întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, nerespectarea în mod nejustificat a dispoziţiilor ori deciziilor cu caracter administrativ şi inclusiv obstrucţionarea activităţii de inspecţie. În calitate de preşedinte de secţie a dispus grefierilor măsuri contrare atribuţiilor, au fost puşi să consemneze date fictive în Registrul de evidenţă a redactărilor. În 93 de cauze, a depăşit, cu peste un an, termenul legal de redactare a hotărârilor judecătoreşti. Nicuşor Maldea a încălcat şi dispoziţiile legale care vizează procedura deliberării şi pronunţării hotărârilor judecătoreşti.

Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la răspunderea judecătorului în cauză.

Foto: pressalert

De același autor

Related Articles