Situaţia “tulbure” de la AquaCaraş este departe de a se limpezi

Spargeri Hidroconstructia6

Situaţia societăţii Aquacaraş SA, operatorul judeţean de apă şi canalizare, rămâne incertă, după ce ANAF-ul a pus sechestru pe bunurile mobile şi imobile. În caz de avarie lucrătorii nu pot interveni deoarece nu au utilaje şi s-au mai vândut şi cele care transportau substanţele de tratare şi dezinfecţie a apei. Singura soluţie este închirierea utilajelor. Laboratorul de analize este sub sechestru şi nu se ştie ce se va întâmpla cu el, a declarat directorul Aquacaraş, Anatoli Liber.

Operatorul nu va putea obţine cofinanţarea de 2% şi vor trebui returnate 200 de milioane de euro. Sumele vor fi date de către administraţiile locale, a mai spus Anatoli Liber.

Pentru a afla cine se face vinovat de situaţia creată, l-am contactat pe vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ilie Iova, dar acesta nu a răspuns.

Administraţiile locale din Caraş-Severin care efectuează lucrările de reabilitare şi modernizare a infrastructurii de apă şi canal cu asocierea Hidroconstrucţia-Electrosistem şi subcontractanţii, rămân cu gropile, şanţurile şi asfaltul spart, dar mai trebuie să returneze şi 200 de milioane de euro.

(Daniel Babun)

De același autor

Related Articles