Fostul director DSVSA Caraş-Severin, trimis în judecată pentru că făcea afaceri cu statul

radulescu-dsvsaProcurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a fostului director executiv al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Caraș-Severin,  Ion Florin Rădulescu. Acesta este acuzat de conflict de interese în formă continuată, efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 2009-2014, Rădulescu a obținut, în mod direct, beneficii patrimoniale în favoarea unei întreprinderi individuale şi a unei societăţi comerciale pe care le controla în mod indirect, prin intermediul altor persoane.

Concret, inculpatul a aprobat raportul unei proceduri de licitație din care rezultă faptul că întreprinderea individuală respectivă a adjudecat circumscripțiile Caransebeș, Păltiniș și Sacu, în ceea ce privește activităţile sanitar veterinare şi  a semnat, în calitatea sa de director executiv, un acord cadru încheiat între DSVSA Caraș-Severin și întreprinderea respectivă, precum și contractele subsecvente la acest acord. De asemenea,  în perioada 2011-2014, inculpatul a semnat ordonanțările de plată emise de DSVSA Caraș-Severin și a avizat ca bun de plată facturile fiscale emise de cele două societăţi pe care le controla, în vederea încasării contravalorii acțiunilor sanitar veterinare de către cei doi operatori economici.

În perioada 2009-2014, Ion Florin Rădulescu a efectuat operațiuni financiare sub forma retragerilor de numerar, transferurilor de numerar și a depunerilor de numerar/creditărilor, în numele și pe seama celor doi operatori economici aflați în relații contractuale cu DSVSA Caraș-Severin, în domenii de activitate a căror coordonare și implementare o asigura acesta.

Mai mult, Rădulescu a exercitat în fapt administrarea celor două societăţi, urmărind veniturile și cheltuielile acestora, ocupându-se de aprovizionarea cu materiale sanitar veterinare necesare desfășurării activității, dispunând cu privire la plata salariilor angajaților, plata taxelor și impozitelor la bugetul de stat, etc. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Caraș-Severin.

Ion Florin Rădulescu şi-a dat demisia la sfârşitul anului trecut din funcţia de directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Caraş-Severin. Acesta a invocat motive personale, însă anterior procurorii DNA au descins la sediul instituţiei, de unde au ridicat mai multe documente şi i-au sigilat biroul.

Cele mai citite

Related Articles