Caz revoltător la Reşiţa. Un pedofil a recidivat după ce a ieşit din închisoare

costel radu

UPDATE

Bărbatul de 34 de ani din Reşiţa, acuzat de trafic şi act sexual cu minori va petrece următoarele 30 de zile după gratii. Decizia a fost luată de Tribunalul Caraş-Severin având în vedere că acesta a fost prins în flagrant de procurorii DIICOT. Pedofilul nu se află la prima faptă.

Radu Costel a fost condamnat la 4 ani de închisoare, după ce în 2011 a întreţinut relaţii sexuale cu copii de la Centrul de plasament „Speranţa” din Reșița. Acesta a ieșit însă din închisoare cu un an mai devreme, în primăvara anului trecut.

Poliţia Română atrage atenţia asupra pericolelor la care se expun copiii care utilizează reţelele de socializare. Totodată, Poliţia Română avertizează părinţii să supravegheze activitatea copiilor, dar să fie şi ei atenţi la ce fotografii postează cu cei mici. Copiii sunt uşor de ademenit de astfel de personaje care inventează poveşti false şi se folosesc de naivitatea lor pentru a-şi satisface plăceri bolnave.

***

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Caraş-Severin au reținut pentru 24 de ore un bărbat, de 34 de ani, bănuit de implicare trafic de minori. Acesta a fost prins în flagrant delict, în timp ce se pregătea să intre într-un apartament cu un minor.

Există suspiciunea rezonabilă că în cursul anului 2015, inculpatul Radu Costel a racolat prin intermediul sistemelor informatice (jocuri online, reţele de socializare) şi a primit în uscătoria blocului în care locuieşte, minori de sex masculin, cu vârste cuprinse între 12-14 ani, pe care i-a exploatat prin obligarea la acte sexuale, profitând de starea de vulnerabilitate a acestora.

Totodată, din probele administrate în cauză, a rezultat că inculpatul l-a ameninţat pe  unul dintre minori că va dezvălui mai multor persoane, cât şi mamei sale, relaţia dintre cei doi, în scopul de a-l determina să întreţină în continuare acte sexuale cu acesta, se arată în comunicatul de presă al DIICOT.

Cel în cauză este bănuit de săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, act sexual cu un minor şi corupţie sexuală. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Sursa foto: expressdebanat.ro

(Daniel Babun)

2 COMENTARII

  1. Am o nedumerire : de ce nu se spune si se publica poze cu acest individ ce este un real pericol ptr. copii nostri nu de alta dar sa ne putem ferii copii …

    • Am actualizat articolul, am postat și o fotografie cu persoana în cauză. Mulțumim de sesizare

Comentariile sunt închise.

De același autor

Related Articles