Împreună suntem puternici! Ziua Cooperării Europene, sărbătorită în Veliko Gradiste

Logo Program Interreg IPACBC_Ro Srb - RGB

Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Timișoara organizează astăzi la Veliko Gradiste, Ziua Cooperării Europene. În cadrul evenimentului programat să înceapă de la ora 19.00, ora locală, în Sala Sporturilor, vor fi prezentate participanților 10 filme promoționale ale unor proiecte finanțate prin IPA, un spectacol tradițional folcloric susținut de beneficiari ai Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia și un moment artistic oferit de trupa de teatru Državni posao, cu traducere simultană în limba română.

Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia se apropie de faza finală de implementare, având rezultate deosebite în urma proiectelor implementate. Mai multe de 100 de proiecte, din diferite domenii, precum domeniul economic, medical, educației sau protecției mediului, au îmbunătăți viața cetățenilor de-a lungul frontierei comune.

Viitorul pare că susține dorința de a avea o viață mai bună în această parte a Europei datorită noului Program INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, finanțat de Uniunea Europeană în ciclul de finanțare 2014-2020. Rezultatele obținute și aspirațiile viitoare oferă un motiv întemeiat pentru a sărbătorii activitățile de cooperare transfrontalieră româno-sârbă.

“La granițe, ne dezvoltăm împreună” este sloganul evenimentelor inițiate din 2012 și “Împreună suntem puternici” este motto-ul acestei ediții, prin care se subliniază importanţa eforturilor comune depuse de regiunile de frontieră pentru dezvoltarea armonioasă a acestor zone. În cadrul acestor evenimente, până acum, peste 12.000 de participanți au sărbătorit succesele cooperării transfrontaliere româno-sârbe.

Evenimentele care sărbătoresc Ziua Cooperării Europene se petrec în toată Europa și promovează proiecte finanțate de Uniunea Europeană prin intermediul programelor de cooperare transfrontalieră.

(Sebastian Dragomir)

De același autor

Related Articles