[AUDIO][UPDATE] Premieră pentru etnicii germani – Kirwait made in Gărâna!

garana1

Pentru a 142-a oară a fost sărbătorit, în acest sfârşit de săptămână, hramul Bisericii romano-catolice din localitatea montană Gărâna şi cu acest prilej, Kirwaitul nemţilor de pe aceste meleaguri. Evenimentul religios a fost urmat de o paradă a portului popular german pe ritmurile fanfarei din localitate şi din Recaş, iar tinerii satului au înălţat tradiţionalul pom de Kirwait – simbolul perenităţii.

Ascultă aici atmosfera de la Kirwaitul pemilor din Gărâna:

Ediţia de anul acesta a fost organizată, pentru prima dată, după mulţi ani, din nou de Consiliul Local şi Primăria comunei Brebu Nou. La eveniment au fost prezenţi zeci de localnici şi invitaţi, oaspeţi şi turişti din Arad, Caransebeş, Bucureşti, Timişoara şi Reşiţa, dar şi din Austria şi Germania. Evenimentul a excelat cu anualul bal de Kirwait la Căminul cultural din localitate.

garana2 garana3 garana4 garana5 garana6

2 COMENTARII

  1. Serbarea care aici e numita gresit “kirwait” era pe vremuri serbarea zilei, in care fusese inaugurata biserica satului respectiv si denumirea corecta este “kirchweih” (kirch inseamna biserica , weih inseamna sfintire). Pe scurt si in romaneste se poate spune kirwai dar nicidecum kirwait.

    • nu este deloc greşit! corect ar fi fost Kirchweih sau Kerwa, din câte ştiu eu, ca să vă răspund tot cu un eu, aşa cum aţi semnat şi dumneavoastră, aşa-zisa critică, poate din comoditatea de a vă trece numele sau din simplul fapt că este extrem de simplu să comentezi cuiva doar aşa să te afli în treabă… e, şi mai ceva: este chiar hramul lăcaşului de cult, această zi sau nu…?

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles