Colegiul Tehnic Reşiţa oferă 82 de locuri pentru învăţământul dual
Colegiul Tehnic Reşiţa oferă 82 de locuri pentru învăţământul dual. Acestea sunt disponibile la 7 calificări.
Articol editat de Casandra Silitra, 4 iulie 2024, 07:44
Tinerii care doresc să continue studiile la invăţământul dual, pot alege una dintre calificările Colegiului Tehnic Reşiţa. Cererile pot fi depuse în perioada 1-11 iulie 2024.
„Pentru anul școlar 2024-2025, oferta educațională și de formare a Colegiului Tehnic din Reșița este diversificată. Astfel, la învățământul profesional și la învățământul dual, sunt disponibile 82 de locuri la 7 calificări profesionale.
Pentru învățământul dual oferim un număr de 17 locurpentrue electrician constructor, 16 locuri pentru mecanic utilaje și instalații industriale, pentru sudor, 9 locuri, pentru lăcătuș mecanic prestări servicii, 9 locuri, operator la mașini comandă numerică, 17 locuri, confecționer produse electrotehnice, 8 locuri, instalator instalații tehnico sanitare și de gaze, 6 locuri.
La învățământul profesional oferim 36 de locuri la calificări precum frizer, coafor, manicurist, pedichiurist, mecanic auto, mecanic utilaje și instalații industriale,” a declarat, pentru Radio Reşiţa, directorul Colegiului Tehnic Reşiţa, Dalina Rancu.
Colegiul Tehnic Reşiţa oferă 82 de locuri pentru învăţământul dual. Acestea sunt disponibile la 7 calificări.
Tinerii care aleg să îşi continue studiile la învăţământul dual, au şi o serie de beneficii.
- Școala duală reprezintă o alternativă educațională prin care tinerii pot dobândi competențe reale. Pregătirea practică se face direct la angajatori. La finalizarea studiilor vor putea beneficia de un loc de muncă sigur și bine plătit;
- Elevii care se înscriu la una dintre cele două școli cu învățământ dual pot face parte și din proiectul Campus dual integrat Banatul Montan, coordonat de Primăria Reșița. Vor beneficia de o bursă profesională lunară de minim 1000 de lei (300 de la stat + 300 de la agentul economic + 400 bursă proiect);
- Transportul local gratuit și decontarea navetei;
- Elevii care nu sunt din Reşiţa, au gratuitate pentru masă și cazare în internatul școlar;
- Posibilitatea de a participa la stagii de practică în străinătate prin proiecte Erasmus;
- Practica la firme din Reșița și din județ, unde elevii pot învăța de la cei mai buni specialiști
- Bază materială modernă şi clădiri reabilitate și dotate prin proiectele Primăriei Reșița. Cadre didactice dedicate și profesioniste. Relație foarte bună cu partenerii economici la care elevii vor efectua pregătirea practică;
- La finalizarea studiilor de învățământ dual, elevii au posibilitatea de a-și continua studiile sau de a se angaja, cu prioritate la agenții la care au efectuat pregătirea practică.