[AUDIO] Afectaţi de sărăcie, o mamă însărcinată şi cei 7 copii ai săi dorm pe jos

mama saraca

Sărăcia este un fenomen ce ia amploare, Caraș-Severinul situându-se printre primele județe din România. Locuitorii de aici nu duc un trai decent. Sărăcia este o problemă tot mai accentuată, cel puțin în ultimii 10 ani, iar populația județului Caraș Severin resimte asta. Rata șomajului a crescut și a ajuns luna trecută la 5 %. De asemenea există 100.000 de pensionari.

Sărăcia este mai pregnantă în mediul rural, acolo unde mulți dintre copii nu ajung la școală, deoarece sunt folosiți la muncă în gospodării. Familiile lor se confruntă cu grave probleme financiare. Lipsa hranei îi afectează mai ales pe copii, dar și pe părinți, care se zbat să primească o bucată de pâine, pe care s-o împartă mai multor guri. La cantina socială a Fundației Humanitas Pro Deo din Reșița ne-am întâlnit cu una dintre mamele, care vine să ia mâncare pentru cei 9 copii ai săi.

Vandana Forgaci, mama cu 7 copii şi însărcinată cu al 8-lea:

” Am venit să iau mâncare pentru cei 7 copii ai mei și lapte pentru cel mai mic, de 1 an și 4 luni. Trebuie multă mâncare și le gătesc fasole, paste făinoase, cartofi, dar venim aproape zilnic să mâncăm aici sau să luăm în caserole hrană pentru acasă. Locuim în cartierul reșițean Mociur, într-o garsonieră cu două camere și avem un singur pat. Fiind 9 persoane în casă, dormim și pe jos, pe pături. Sunt însărcinată cu al 8-lea copil. Copiii mei merg la școală și aș vrea să ajungă până în clasa a 12-a.”

Acestea sunt condițiile în care trăiesc cei afectați de sărăcie, beneficiari ai mai multor programe sociale derulate de autorități sau organizații neguvernamentale.

Cristina Corocan

Cele mai citite

Related Articles