Siguranţă de nota 10

politia-la-scoala

Polițiștii cărășeni se angajează ca și în acest an să vegheze la siguranța elevilor. Peste 200 de poliţişti sunt în teren, în această dimineaţă, pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice şi fluidizarea traficului rutier, în special în zona unităţilor de învăţământ. În cele 442 de unități de învățământ din Caraş-Severin, pe parcursul anului școlar trecut, s-au înregistrat doar 20 de infracțiuni, dintre care 10 loviri, o vătămare corporală și 9 furturi. Majoritatea dintre acestea au fost săvârşite în incinta unităţilor de învăţământ.

Pentru Poliţia Română, siguranţa în şcoli constituie o prioritate. Astfel, poliţiştii în parteneriat cu unităţile de învăţământ, cu reprezentanţii organizaţiilor de părinţi şi cu autorităţile publice cu atribuţii în domeniu, vor continua să acţioneze pentru îmbunătăţirea siguranţei şcolare, spune comisarul şef Mihai Bolintiş de la Serviciul de Ordine Publică. De asemenea, pentru prevenirea evenimentelor negative şi evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional, poliţiştii vor organiza pentru elevi diferite activităţi preventiv-educative. Poliţiştii din Caraş-Severin au astăzi o primă întâlnire cu elevii din judeţ sub sloganul „Siguranță de nota 10”.

La nivel naţional, în anul de învăţământ 2014-2015, în urma activităţii desfăşurate de Poliţia Română, numărul infracţiunilor sesizate a înregistrat o scădere cu 8% , faţă de anul şcolar precedent, majoritatea (91%) dintre acestea fiind săvârşite în incinta unităţilor de învăţământ.

(Sebastian Dragomir)

 

Cele mai citite

Related Articles