În România ar putea ajunge între 2.000 şi 4.000 de refugiaţi sirieni

sirieni-1

Sirienii din municipiul Timişoara au ieşit în stradă în după-amiaza de vineri, 4 septembrie. Aceştia s-au întâlnit în faţa Consulatului Germaniei din oraşul de pe Bega, pentru a-şi arăta recunoştinţa faţă de ţara care-i găzduieşte pe refugiaţi.

Liderii sirienilor din Timişoara au mers la sediul Consulatului Germaniei şi s-au întâlnit cu reprezentantul misiunii diplomatice, căruia au ţinut să-i mulţumească pentru grija acordată semenilor lor de către cancelarul Angela Merkel.

Din informaţiile pe care le am, în România ar putea ajunge între 2.000 şi 4.000 de refugiati sirieni. Am fost deja contactat de autorităţi, care m-au întrebat dacă sunt pregătit să ajut. I-am asigurat de tot sprijinul meu, le voi pune la dispoziţie oameni pentru asistenţă şi pentru traduceri. Vom face tot ce putem să îi ajutăm” a declarat Al Masslmeh Ziad, liderul sirienilor din Timişoara.

Potrivit opiniatimisoarei.ro în municipiul de pe Bega, în prezent comunitatea siriană numără aproximativ 600 de sirieni. Aceştia s-au apucat deja să colecteze ajutoare pentru confraţii lor, iar săptămâna viitoare aşteaptă şi un transport de la Bucureşti. Toate produsele adunate vor lua apoi drumul Ungariei, a mai spus Al Masslmeh Ziad. (Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles