CFR recomandă pasagerilor să evite schimbarea trenurilor în Budapesta din cauza imigranţilor

trenuri-gari

CFR Călători recomandă pasagerilor români care vor să ajungă la Viena, Austria sau către alte destinaţii din Europa să evite schimbarea trenurilor în Budapesta, dată fiind situația refugiaților din capitala Ungariei, se arată într-un comunicat al companiei.

CFR Călători recomandă pasagerilor din România călătoria cu IR 346/ 347 “Dacia”, fără schimbarea trenului în Budapesta. Tichetele la acest tren includ şi rezervarea locurilor până la Viena şi pot fi cumpărate de la casele de bilete CFR Călători din staţiile şi agenţiile deschise traficului internaţional.

Pentru informaţii actualizate despre circulaţia trenurilor, pasagerii pot să consulte pagina de internet a companiei www.cfrcalatori.ro sau să apeleze numerele de telefon 021/9521 – trafic intern, 021.314.5528 – trafic internaţional Gara de Nord Bucureşti.

Vă reamintim că, Gara de Est din Budapesta a fost temporar închisă, marți, 1 septembrie după ce aproximativ 3.650 de imigranţi au sosit în Viena în cursul zilei de luni, după ce s-au îmbarcat în trenuri cu plecare din Budapesta, un număr record de imigranţi sosiţi pe teritoriul austriac într-o singură zi, potrivit AFP. Sute de imigranţi împingeau către porţile metalice ori de câte ori vreun tren urma să plece către Viena sau Muenchen, dar au fost blocaţi de către poliţie.

Autorităţile au anunţat la difuzoare că toate trenurile sunt suspendate pentru o perioadă nedeterminată. Documentele imigranţilor au fost verificate, iar cei cu bilete de tren, dar fără vize UE au fost daţi afară din gară.

Sursa: stiriROL.ro

Cele mai citite

Related Articles