Numai în 2015, Germania a arestat aproape 1.800 de traficanţi de persoane

Migrants, lorry, Calais

De la începutul acestui an, Germania a arestat 1.785 de traficanti, dintre care 860 au fost capturati în sudul tarii, în Bavaria, scrie duminica ziarul spaniol El Pais în editia electronica.

În Passau, oras bavarez aflat la granita cu Austria, sosesc mii de imigranti disperati care vor sa ajunga în Europa occidentala prin asa-numita ruta a Balcanilor, care leaga Grecia de Germania via Macedonia, Serbia, Ungaria si Austria. Descoperirea a 71 de imigranti decedati într-un camion frigorific abandonat pe marginea unei autostrazi din Austria a evidentiat faptul ca aceasta ruta poate fi o capcana letala pentru refugiatii care încearca sa ajunga în Europa occidentala, mai ales în Germania.

‘Era o tragedie anuntata si descoperirea confirma faptul ca traficantii de fiinte umane sunt indivizi fara scrupule si al caror unic obiectiv este sa câstige bani de pe urma nefericirii oamenilor. Sosirea în numar mare a refugiatilor în Europa a dus la înmultirea gruparilor de traficanti’, avertizeaza comisarul si purtatorul de cuvânt al politiei din Passau, Alexander Schraml.

În ultimele luni, Schraml si colegii sai din Passau au fost martorii unui fenomen care preocupa autoritatile germane. Resursele politiei federale nu mai sunt suficiente pentru a controla drumurile din Bavaria. ‘În fiecare zi în Passau ajung peste 700 de refugiati si numai în iulie am arestat 369 de traficanti. În iulie au venit 13.400 de imigranti, iar colegii mei lucreaza 24 de ore din 24 pentru a-i prinde pe traficanti’, a explicat Schraml.

Agerpres

foto: soferdetir.ro

Cele mai citite

Related Articles