Sfârşit de august cu temperaturi ridicate

canicula1

Meteorologii au emis o atentionare cod galben valabila si astazi, 30 august. Potrivit acesteia, in Crisana, Banat, local in Oltenia, dar si in centrul si in sudul Moldovei temperaturile vor atinge frecvent valori de 35…36 de grade, iar indicele de confort termic va depasi pragul critic, de 80 de unitati.

In Dobrogea si Baragan soarele va straluci aproape nestingherit si va urca mercurul din termometre pana la 34-35 de grade.

In vestul tarii va fi  foarte cald. Se vor atinge 35-36 de grade – la umbra. Indicele de confort termic va trece de pragul critic de 80 de unitati. Centrul Romaniei va avea vreme frumoasa, dar nefiresc de calda pentru aceasta perioada. Temperaturile vor depasi 30 de grade, chiar si in depresiuni, iar pe partea vestica se vor inregistra pana la 33-34 de grade. Ploile nu au sanse sa apara nici macar in zonele de munte.

In sud-vestul tarii soarele nu va fi incurcat de nori, iar la orele amiezii canicula va cuprinde suprafete destul de mari. Vantul abia va adia si disconfortul termic va fi destul de ridicat.

Si sudul tarii are parte de o zi cu mult soare si temperaturi peste mediile perioadei. Pe zone restranse, maximele pot atinge pragul caniculei.

Cele mai citite

Related Articles