Preţurile la serviciile apă-canal s-au majorat cu 20%

mehedinti

Preţul gigacaloriei furnizată celor peste 30.000 de locuinţe din municipiul Drobeta Turnu Severin a fost majorat ieri cu 20% pentru iarna 2015-2016.
Proiectul de hotărâre, elaborat în baza cererii RAAN şi vizat de ANRP, a fost aprobat în sedinta Consiliului Local Drobeta Turnu Severin. Cresterea nu va fi suportata de populaţie. “Vom subventiona de la bugetul primariei diferenta de la 250 lei la aproximativ 500 lei/gigacalorie”, a declarat primarul Constantin Gherghe. Edilul sef al municipiului Drobeta Turnu Severin a mai arătat că de la această masură nu sunt exoneraţi agenţii economici, aceştia urmând să plătească cu 20% mai mult fiecare gigacalorie.

Severinenii vor plăti, în schimb, de la 1 septembrie, cu 20 la sută mai mult pentru serviciile de apă-canal furnizate de societatea de profil. Consilierii locali au aprobat majorarea tarifelor ceruta de Secom, după ce într-o şedinţă anterioară refuzaseră acest lucru. Majorarea se datorează implementării unui proiect de extindere şi modernizare a sistemului de apă-canal în Drobeta Turnu Severin, finanţat cu fonduri europene.  (Valentina Adam)

De același autor

Related Articles