222 de milioane de euro pentru consolidarea cooperării în regiunea Dunării

strategia dunarii

Uniunea Europeană va investi peste 202 milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regională şi 19,8 milioane de euro din Instrumentul de asistenţă pentru preaderare în proiecte transnaţionale din zona bazinului Dunării. Elementul central al programului este stimularea inovării şi a spiritului antreprenorial, conservarea patrimoniului natural şi cultural din regiunea Dunării, îmbunătăţirea conectivităţii şi sprijinirea tranziţiei înspre o economie cu emisii reduse de dioxid de carbon.

Programul „a fost conceput pentru a contribui în mod direct la punerea în aplicare cu succes a Strategiei UE pentru regiunea Dunării, prin intermediul priorităților sale tematice și al sprijinului pentru guvernanța strategiei. Programul ar trebui să ajute țările implicate să dezvolte proiecte cu rezultate tangibile și pozitive, care să le permită să rămână în continuare atractive ca loc de viață, studiu, muncă, precum și pentru turism și investiții”, a declarat comisarul european pentru politica regională, Corina Creţu.

Programul va sprijini proiecte de cooperare transnațională în conformitate cu prioritățile Strategiei Uniunii Europene pentru regiunea Dunării. Concentrarea geografică a programului corespunde zonei vizate de strategie, incluzând regiuni din nouă state membre (Austria, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Ungaria, Germania, România, Slovacia și Slovenia), precum și din trei țări din afara UE (Bosnia-Herțegovina, Serbia și Muntenegru).

Primul apel de propuneri va fi lansat în toamna anului 2015. Evenimentul de lansare va avea loc pe 23 și 24 septembrie, la Budapesta.

De același autor

Related Articles