[AUDIO][UPDATE] Lucrările de reabilitare a DJ582 între Reşiţa şi Văliug tot încep, dar nu se mai termină

drum

Pe mai multe porţiuni, DJ 582, care face legătura între municipiul Reşiţa şi comuna Văliug este degradat şi urmează să intre într-un amplu proces de reabilitare până la sfârşitul lunii septembrie„, spunea Marius Andriţoi, şeful Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat, operaţional la nivelul Consiliului Judeţean Caraş-Severin, contactat de reporterii Radio Reşiţa la jumătatea lunii august 2015.

La început de noiembrie 2015, acelaşi Marius Andriţoi, revine cu aceeaşi informaţie ca în urmă cu aproximativ două luni şi susţine faptic acelaşi lucru, iar situaţia în teren, bineînţeles, este aceeaşi:

Acum, ce să mai înţelegem din spusele şefului Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat, operaţional la nivelul Consiliului Judeţean Caraş-Severin…, care nici el nu îşi mai aminteşte de unele afirmaţii exprimate cu doar două luni în urmă. Adevărul o fi undeva la mijloc, iar Marius Andriţoi, probabil între ciocan şi nicovală…

Vă amintim că este vorba de porţiunea de 2,3 km între Reşiţa şi Secu, care a rămas neasfaltată, precum şi porţiunea de aproximativ 50 de metri pătraţi de carosabil, în pericol de prăbuşire, din zona Crucea Văligului.

Marius Andriţoi pune toată vina deteriorării carosabilului din zona montană a Banatului pe seama transportatorilor de lemn care nu respectă măsurile impuse prin restricţia de gabarit impusă de anul trecut pe tronsonul Văliug – Reşiţa. Şi mai are un of şeful Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat: transporturile sunt foarte greu de reperat datorită lipsei de personal şi a mijloacelor de deplasare de la nivelul direcţiei pe care o reprezintă.

Vă reamintim, că drumul Reşiţa – Văliug se află în prelungirea DJ 582 Slatina Timiş-Văliug, reabilitat şi inaugurat la sfârşitul anului 2014 cu fonduri europene prin Programul Operaţional Regional, tronson care, după prima iarnă, are nevoie deja de unele reparaţii. În plus, Marius Andriţoi susţine că DJ 582 Slatina Timiş-Văliug, cunoscut sub numele de „Transalpina Banatului” va fi deschis traficului rutier pe tot timpul sezonului rece, existând încheiat un contract cu o firmă de deszăpezire.

Vom trăi şi vom vedea…

(Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles