Dor de Herculane!…Românii plecaţi în străinătate revin în ţară ca să petreacă vacanţa în familie

Hercules

Numeroase familii din Băile Herculane s-au stabilit în străinătate în ultimii ani, împreună cu copiii, însă perioadele de vacanţă le petrec în mare parte acasă, pe Valea Cernei. Mai ales cei mici sunt dornici să-şi reîntâlnească prietenii, bunicii, dar şi locurile din care au plecat! Roberto Luprea-Dincovici are 8 ani şi în urmă cu un an s-a stabilit cu părinţii în Germania unde merge la şcoală, după primele două clase urmate în Băile Herculane.

M-am stabilit în Germania fiindcă acolo este o viaţă mai bună! M-am obişnuit şi mi-am făcut prieteni cu care vorbesc în limba germană“, ne-a mărturisit Roberto. Vacanţele şi le petrece, totuşi, la Herculane, unde stă la “maia”… sau bunica! “Este frumos în vacanţă, pentru că mai schimb locul!”…   Chiar şi în vacanţă fiind, Roberto nu uită de şcoală! “Trebuie să facem lecţiile, pentru că dacă nu le facem, uităm!”… Nu a uitat prietenii din ţară, cu care se întâlneşte aproape în fiecare zi. Ar vrea şi ei să meargă la şcoală în Germania, dar… “Nu pot să-i iau pentru că părinţii lor nu sunt acolo!”

Dar nu toată vacanţa Roberto va rămâne pe Valea Cernei… “Peste o lună plec cu mami în Grecia, unde merg pentru prima dată… şi apoi plec direct în Germania“…  La Herculane va reveni doar în vacanţa de iarnă! Ce îl atrage pe Roberto pe Valea Cernei?  “Mă atrag munţii, blocurile, oraşul… tot!”… Cât priveşte reîntoarcerea definitivă acasă…  “M-am stabilit acolo şi acuma nu mai pot să vin, doar în vacanţă!”

Paul-Sever SMADU

Foto:rouademunte.ro

Cele mai citite

Related Articles