FOTO Adrian Ţolea este noul preşedinte interimar al Consiliului Judeţean Arad

sedinta 3

Adrian Ţolea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, a preluat, sâmbătă, 1 august 2015 atribuţiile de preşedinte.

Reuniţi în şedinţă extraordinară, consilierii judeţeni au votat proiectul privind alegerea în funcţia de preşedinte interimar al CJ Arad. Aceştia au avut în vedere o serie de acte juridice, respectiv: Ordinul nr. 398 din 31.07.2015, emis de Instituţia Prefectului Judeţului Arad prin care constată suspendarea lui Nicolae Ioţcu din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Arad şi Legea nr. 215/2001, art.107 alin.1, în care se prevede „în cazul suspendării preşedintelui, atribuţiile acestuia vor fi exercitate de unul dintre vicepreşedinţi, desemnat de Consiliul Judeţean prin votul secret al majorităţii consilierilor judeţeni în funcţie”.

Ţinând seama de faptul că vicepreşedintele Remus Guţu a depus declaraţia de renunţare la candidatură, singurul candidat pentru funcţia de preşedinte interimar a fost Adrian Ţolea. Acesta a fost ales cu un număr de 20 de voturi din totalul celor 22 exprimate.

Adrian Ţolea are 44 de ani şi ocupă funcţia de prim – vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal. Acesta a fost ales consilier judeţean în mandatul 2012- 2016, iar ulterior a fost votat vicepreşedinte al CJ Arad, prin Hotărârea nr. 277/18.12.2012. Ţolea a mai ocupat funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad şi în mandatul 2008- 2012.

CJ Arad

foto CJ Arad

De același autor

Related Articles