Cardul de sănătate, “obligatoriu de la 1 septembrie”

distribuire-carduri-de-sanatate-3

Începând de astăzi, 1 august cardul de sănătate ar fi trebuit să fie obligatoriu la toate prezentările la medic, însă această dată a fost amânată pentru luna septembrie, conform reprezentanţilor Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin. Ministerul Sănătăţii a constatat că în ultimele două săptămâni a crescut numarul cardurilor activate, dar nu a crescut numarul cardurilor eliberate, cele care se aflau în sediul CJAS. Astfel că în Caraş-Severin mai sunt de ridicat peste 2 mii de carduri. Persoanele care nu vor avea acest document de la 1 septembrie nu o să mai poată beneficia de nicio investigaţie medicală.

“Pentru a nu crea probleme pe perioada vacanţei, modul de acordare a serviciilor medicale a rămas neschimbat şi pentru luna august. Probabil că undeva în cursul lunii septembrie acest lucru se va schimba şi cardul va deveni obligatoriu, dar Casa Naţională va anunţa din timp data la care cardul rămâne unicul instrument de confirmare şi validare a serviciilor medicale.

“Această decizie a fost luată tocmai pentru a nu crea probleme pe perioada vacanţelor, pe de o parte, şi, pe de altă parte, aşa cum ştim, luna august este o lună de vacanţă şi pentru neasiguraţii români plecaţi la muncă în străinătate. În acest fel, le dăm acestora posibilitatea, la venirea în ţară pe perioada vacanţei, să intre în posesia cardului de sănătate”, a explicat purtătorul de cuvânt al CNAŞ Mihaela Tănase.

Aceasta a mai precizat că până în prezent au fost activate 8,3 milioane de carduri, iar 300.000 încă nu au ajuns la pacienţi.

Cele mai citite

Related Articles