TMK Reșița este monitorizat de comisarii Gărzii de Mediu

poluare TMK

În municipiul Reșița mai sunt semnalate periodic situații de poluare a aerului, în special în zona TMK. Într-un ultim raport de monitorizare prezentat de comisarii din Caraș-Severin, rezultă că încă mai sunt probleme de mediu, poluare a aerului cu praf, în special. În scopul diminuării acesteia, Societatea TMK a făcut anumite investiții privind modernizarea instalației de captare și epurare a gazelor arse.

Comisarul Remus Blujdea din cadrul Comisariatului judeţean Caraş-Severin al Gărzii Naţionale de Mediu a menționat că zgura provenită de la oțelăria electrică este o altă sursă de poluare provenită de la TMK. Aceasta este depozitată temporar pe un amplasament, unde suferă un proces de granulare. Ulterior este transportată pe o distanță de 2 km până la halda de zgură de pe Valea Țerovei. În situația în care operatorul economic nu respectă instrucțiunile de lucru pot fi antrenate în atmosferă cantități importante de praf cu efecte negative asupra aerului, în zonele locuite din vecinătate. Pentru diminuarea acestei poluări au fost dispuse mai multe măsuri: încărcarea zgurei în camioane sub o perdea de apă, umectarea traseului, supravegherea activității depozitului de zgură cu o camera video, ce poate fi accesată de la Comisariatul de Mediu Caraș-Severin.

În primul semestru al acestui an, comisarii de mediu din Caraș-Severin au efectuat peste 560 de controale, în urma cărora au fost aplicate 50 de sancțiuni contraveționale, în valoare de de peste 350 de mii de lei.

Cristina Corocan, Hardy Cvoica

De același autor

Related Articles