Captură record de heroină în România. Cea mai mare cantitate a tuturor timpurilor

drog7

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au făcut o captură importantă de heroină.

Nu mai puţin de 333 kg de heroină, reprezentând 330 de pachete, au fost descoperite, marţi, 28 iulie într-un TIR care a încercat să iasă din ţară prin Vama Petea, din Satu Mare. Marfa era ascunsă într-un camion cu numere de Vâlcea. Drogurile erau ambalate în pachete și transportate în rezervoarele acestuia, realizate cu locaşuri speciale, din tablă, acoperite cu foaie de plumb, pentru a nu fi detectate. Poliţiştilor le-a luat mai bine de o oră pentru a depista drogurile. Acestea au fost aduse la Bucureşti cu elicopterul. De altfel, şoferul TIR-ului a fost adus la audieri în Capitală.

Este cea mai mare captură de heroină care a avut loc pe teritoriul României. Ţara de origine este, cel mai probabil, Afganistan, ţara noastră fiind una de tranzit, şi nu de desfacere. Drogurile aveau ca destinaţie Olanda. Directorul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din Poliţia Română, comisarul şef Claudiu Cucu, a spus că gruparea de traficanţi era monitorizată de patru ani.

Operaţiunea a avut numele de cod “săgeata verde”, iar poliţiştii şi procurorii DIICOT au colaborat şi cu autorităţile din Turcia şi Ucraina.

În desfăşurarea acţiunii s-au folosit, potrivit autorităţilor, “toate mijloacele investigative permise de lege“. Traficanţii, doi români şi doi turci, au fost reţinuţi. Operaţiunea a avut numele de cod “săgeata verde”, iar poliţiştii şi procurorii DIICOT au colaborat şi cu autorităţile din Turcia şi Ucraina.

Puritatea heroinei este de 62-65%, valoarea de piață en-gros fiind de 8 milioane euro, iar după vânzare valoarea stupefiantelor capturate de DIICOT ajungea la peste 40 de milioane de euro.

Sursa: realitatea.net; gazetanord-vest.ro

De același autor

Related Articles