[AUDIO] Băile Neptun din Herculane sunt supuse unei intervenții de urgență, pentru punerea în siguranță a clădirii!

Clădirea Băilor Neptun sau Băilor Imperiale Austriece din Centrul istoric al stațiunii Băile Herculane este supusă în această perioadă unor lucrări de urgență, care vizează punerea în siguranță a acesteia, riscul prăbușirii ducând la interzicerea traficului rutier și pietonal în apropierea acestei clădiri.

Lucrările sunt aproape de final, am pus în siguranță o parte dein clădire, în ideea în care am avut lucrări pe parte de învelitoare, acoperiș, șarpantă, am înlocuit tot ce era degradat, iar elementele constructive care erau în prag de colaps au fost luate și depozitate în clădire, deci nu mai există riscul major care era înainte, dar acest risc rămâne! Mâine vom avea o ședință împreună cu executanții, dirigintele de șantier, proiectantul și reprezentantul Primăriei Băile Herculane pentru a vedea ce mai trebuie făcut, iar săptămâna viitoare vom finaliza, de banii care i-am avut!, a declarat Oana Chirilă – coordonatorul Herculane Project.

O problemă care, de asemenea, rămâne este cea a fondurilor financiare necesare executării acestor lucrări de punere în siguranță a Băilor Neptun, ne-a precizat Oana Chirilă : Am reușit să strângem 58.000 EURO din donații private și sponsorizări, însă devizul final a fost de 103.000 EURO pentru proiectul pe care noi l-am făcut în urmă cu doi ani. Între timp s-a mai prăbușit o parte dintr-un sector și suma a tot crescut. Noi am făcut acum de acești bani, după care urmeză să mai strângem și să încercăm să finalizăm și să ducem tot proiectul la final!

Paul-Sever SMADU

Cele mai citite

Related Articles