Accident cu şase victime. Acoperişul unui autocar a fost smuls într-un tunel

autocar3

Şase persoane au fost grav rănite  în nordul Franţei în accidentul spectaculos al unui autocar spaniol al cărui acoperiş a fost smuls la intrarea unui tunel nu prea înalt, relatează AFP.

Unul dintre cei doi şoferi ai autocarului, care conducea în momentul producerii accidentului, 59 de ani şi cunoscut ca un bun profesionist, a fost reţinut. El a asigurat că GPS-ul său era activat. Niciunul dintre răniţi nu a suferit traume care să le pună viaţa în pericol, a declarat în timpul serii spitalul din Lille. 58 de pasageri se aflau în autocar. Şase dintre ei au fost grav răniţi, 28 răniţi uşor şi 20 dintre aceştia din urmă au putut părăsi spitalul.

Autocarul asigura o legătură Bilbao-Amsterdam. Dintre pasageri, cincizeci sunt studenţi spanioli în vârstă de 18 până la 29 de ani care se duceau în Olanda. Accidentul, rar şi spectaculos, s-a produs înainte de ivirea zorilor, în jurul orei 5.30 (3.30 GMT), într-un mini-tunel din La Madeleine, o localitate din zona Lille.

Ignorând un indicator ce interzice accesul vehiculelor cu o înălţime mai mare de 2,60 metri, autocarul a intrat în tunel. Acoperişul vehiculului a fost smuls complet pe toată lungimea lui. (Mirabela Afronie)

Foto: aktual24.ro

Cele mai citite

Related Articles