Legea salarizării bugetarilor “ar putea fi implementată în doi-trei ani”

bugetari

Legea salarizarii ar putea fi implementata în totalitate în 2-3 ani, în functie de resursele de la bugetul de staţ sustine ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici.

El a precizat într-un interviu pentru postul de televiziune Antena 3, ca pentru a putea oferi date clare, asteapta finalizarea discutiilor dintre ministrul muncii si sindicate.

Eugen Teodorovici: Noi asteptam din partea Ministerului Muncii definitivarea mecanismului noii legi. Dupa agrearea acestui nou mecanism de catre toti partenerii, sindicate si toti ceilalti: Comisia Europeana, Fondul Monetar si restul atunci noi, Ministerul de Finante vom putea spune, în baza aceea ce avem poate disponibil, sa spunem ca si resurse bugetare, în câte trepte putem majora, cât de mult putem majora si în câti ani de zile. Unde la 2, 3 ani de zile probabil ca va fi perioada de aplicare totala a acestei legi.

Legea salarizarii bugetarilor, aflata în dezbatere publica, ar urma sa fie definitivata pâna la finalul lunii septembrie.

În documenţ Guvernul propune un salariu minim de 1.200 lei si unul maxim de 22.000 lei, repartizate pe cinci clase de salarizare.

Cel mai bine platiti bugetari vor fi presedintele tarii, premierul, presedintii celor doua Camere ale Parlamentului si presedintele Înaltei Curti de Casatie si Justitie.

Noile prevederi ar urma sa intre în vigoare din 2016.

Radio România Actualităţi

foto renasterea.ro

Cele mai citite

Related Articles