ISU Arad: Nouă persoane din autocarul care s-a răsturnat au fost transportate la spital

Nouă persoane din cele 33 aflate în autocarul care s-a răsturnaţ sâmbătă, în judeţul Arad au fost transportate la spital, având răni care nu le pun în pericol viaţa, în timp ce majoritatea celorlalţi pasageri sunt transportaţi la Primăria Buteni pentru a aştepta altă variantă de a-şi continua drumul.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, apelul la 112 s-a făcut la ora 18,49, după accidentul care s-a produs la ieşirea din localitatea Buteni către localitatea Cuied (DJ 792C), unde autocarul s-a răsturnat într-un şanţ de pe marginea drumului.

A fost activat Planul roşu de intervenţie, la locul accidentului deplasându-se mai multe echipaje SMURD, ale Ambulanţei Judeţene şi echipe de descarcerare.

Toate cele 33 de persoane aflate în autocar s-au evacuat. În urma evaluării medicale de la faţa locului, nouă victime au fost transportate la spital, conştiente şi cooperante. Trei persoane s-au deplasat către domiciliu cu mijloace proprii, iar restul persoanelor sunt transportate la Primăria Buteni într-o sală de şedinţe’, a transmis ISU, care a anunţat încetarea Planul roşu de intervenţie.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean a precizat că autocarul este înmatriculat în judeţul Timiş şi efectua un transport turistic. Şoferul este un bărbat de 50 de ani, din Periam, judeţul Timiş, iar testarea cu aparatul alcooltest a indicat că nu consumase alcool.

………………..

Ştirea iniţială

Un autocar în care se aflau 33 de persoane s-a rasturnat sâmbătă seara, la iesirea din Buteni spre Cuied, anunţă ISU Arad. S-a activat Planul roşu de intervenţie.

Toate cele 33 de persoane din autocar s-au evacuat. Din primele informatii, conform ISU Arad există cinci victime care necesită îngrijiri medicale. Autocarul este răsturnat pe partea stângă, la un metru adâncime într-un şanţ.

Având în vedere numarul persoanelor implicate, pentru optimizarea misiunii de raspunş la nivelul judetelor Arad si Timis a fost activat Planul Rosu de Interventie.

Astfel, la fata locului au fost trimise o unitate de terapie intensiva mobila, o autospeciala pentru transport victime multiple, 10 ambulante SMURD si 6 ambulante ale Serviciului Judetean de Ambulanta Arad.

Totodata, alte 3 autospeciale pentru transport victime multiple de la ISU Timis au fost trimise în sprijin, anunta IGSU.

Foto Facebook

Cele mai citite

Related Articles