Apă cu pipeta într-o staţiune montană cărăşană care atrage anual mii de turişti

robinet fara apa (2)

Apa de la robinetele consumatorilor din localitatea cărăşană Gărâna a devenit un lux şi se serveşte cu pipeta. Reporterul Hardy Cvoica a urmărit subiectul şi consemnează:

În urma unei noi sesizări survenite redacţiei postului de radio România Reşiţa din partea unui operator economic din staţiunea cărăşană Gărâna vizând problema alimentării cu apă pe raza satului, am mers pe firul problemei şi am contactat persoana în cauză. Este vorba de Răzvan Ungar, care îndeplineşte şi funcţia de preşedinte al Partidului Mişcării Populare (PMP) de la nivelul comunei Brebu Nou, de la care am aflat că la sfârşitul săptămânii trecute, pe întreaga perioadă a desfăşurării Festivalului de jazz, alimentarea cu apă a imobilelor a funcţionat defectuos şi chiar a fost întreruptă pentru câteva ore. Potrivit acestuia, acest fenomen se repetă frecvent în ultimii doi ani. Contactat telefonic, primarul comunei Brebu Nou, Iosif Gabriel Bordea, pune problema pe seama politicului şi a neînţelegerilor dintre PSD şi PMP. Acesta mai spune că în momentul de faţă are toate resursele să înceapă lucrările de alimentare cu apă a satului Gărâna. Acestea vor demara în cel mult o lună şi au ca termen de finalizare sfârşitul anului 2016. Este vorba de realizarea a aproximativ 5 kilometri noi de reţea cu branşamentele aferente, dar şi a unei captări noi şi a unui rezervor cu o capacitate de trei ori mai mare decât actualul. Iosif Gabriel Bordea pune lipsa apei de la robinete şi pe seama localnicilor care udă grădinile în această perioadă, dar şi pe reţeaua de apă care este subdimensionată şi uzată moral, realizată la începutul anilor 1970.

Acum, atât localnicii cât şi operatorii economici din zonă speră ca fenomenul să nu se mai repete şi în perioada desfăşurării Festivalului de folk, care va avea loc în perioada 8-10 august pe scena din Valea Lupului, eveniment la care sunt aşteptaţi mii de turişti şi iubitori ai genului. (Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles