S-a mai stins o voce a muzicii uşoare. Angela Ciochină a fost găsită moartă în casă

ciochina

Muzica uşoară românească este mai săracă, după ce una dintre vocile care au făcut parte din generaţia Angelei Similea sau a Mihaelei Runceanu s-a stins.

Cunoscuta cântăreaţă Angela Ciochină a murit astăzi, la vârsta de 60 de ani.

Colegă de generaţie cu Angela Similea, Mirabela Dauer sau Corina Chiriac, Angela Ciochină era paralizată de la brâu în jos de cinci ani şi a trecut la cele veşnice după o grea şi lungă suferinţă.

Printre şlagărele semnate de Angela Ciochină se numără “Odată cu cântecul”, “De-ai fi tu salcie la mal” “Am vrut” sau “Salcâmul de pe strada mea”. Aceasta a fost colegă de cameră în facultate cu Mihaela Runceanu şi a colaborat în repetate rânduri cu Victor Socaciu.

Cântăreaţa este originară din judeţul Neamţ şi nu avea copii.

Angela Ciochină, solistă, compozitoare şi profesoară de canto s-a stins din viaţă în urmă cu puţin timp. Trupul neînsufleţit a fost găsit fără suflare în apartamentul său de femeia care se ocupa de curăţenie.

Angela Ciochină, solista-păpuşă a Epocii de Aur, avea 61 de ani, dar viaţa sa artistică a fost curmată brusc, în 2009, din cauza bolii. În timp ce medicii s-au străduit să-i găsească leacul, cântăreaţa, care făcea ravagii cu vocea şi cu frumuseţea ei, în anii ’80, a continuat să compună piese, în speranţa revenirii pe scenă. Solista s-a născut în comuna Urecheni, judeţul Neamţ şi era fată de preot.  În 2007, după decesul tatălui ei, Angela Ciochină  revenise în casa părintească.

În timp ce alte colege de breaslă, precum Angela Similea, Mirabela Dauer sau Corina Chiriac continuau să câştige bani din concerte şi au dus un trai decent, Angela Ciochină n-a avut parte de acelaşi noroc. Deşi nu a vrut să spună niciodată de ce boli suferea, apropiaţii ei au dezvăluit că ar fi fost diagnosticată cu ciroză hepatică.

Dumnezeu să o aibă în pază!

Sursa: romaniatv.net

Adu-ţi aminte aici de vocea Angelei Ciochină:

Piesa: “Vor veni dimineţi”:

 

Piesa: “A iubi iubire”:

 

Piesa: “E atât de aproape fericirea”:

 

Sursa audio: Fonoteca Radio România Reşiţa

 

Cele mai citite

Related Articles