La mulţi ani, Rador!

Rador logo

Priveşte Radorul ca pe un tânăr. Ca pe un om dinamic, aflat în continuă schimbare. Care adună, sintetizează şi transmite informaţii din ţară şi din lume. Undeva la etajul 9, în Bucureşti, se află locul unde sunt centralizate toate – Agenţia de Presă Rador a Radio România.

Aici, sunt monitorizate peste 57 de posturi de radio şi televiziune din lume, peste 400 de publicaţii străine şi peste 800 de site-uri şi publicaţii româneşti. Europa, America de Nord, America Latină şi parţial Asia, Africa şi Australia, un mix cultural, lingvistic şi informaţional impresionant.

„Radio Observator” – căci aşa se traduce acronimul din titlu, Agenţia de Presă Rador este una din principalele surse de informare ale posturilor Radio România. Înfiinţată în 1990 ca redacţie a Radiodifuziunii Române, şi-a luat numele după prima mare agenţie interbelică. Rador-ul interbelic, născut la 16 iunie 1921, era o prescurtare de la „Radio Orient”. Orientul şi Occidentul se întâlnesc armonios la Agenţia de Presă Rador. Aceasta preia şi transformă în buletine, fluxuri de ştiri, calendare de evenimente informaţii din peste 500 de surse naţionale şi internaţionale, editate în 15 limbi străine.

Rador deţine un volum uriaş de informaţii stocate începând cu 1990, putând edita buletine tematice retrospective din orice domeniu monitorizat.

La mulţi ani, Rador!

                                                                                                                                                     Serviciul  Comunicare

De același autor

Related Articles