Doar puţin peste jumătate dintre absolvenţi pot comunica excelent în limba română

bacalaureat-proba-orala

Aproximativ 60% dintre absolvenţii de liceu din vestul ţării comunică excelent în limba română – arată rezultatele după prima probă a examenului de bacalaureat.

Astfel, în judeţul Caraş-Severin, din cei 1.800 de elevi evaluaţi, 1.100 au obţinut calificativul experimentaţ 420 – avansat şi 230 – mediu. Şi în Timiş, situaţia a fost asemănătoare. 2.700 din cei 4.300 de liceeni care s-au prezentat la această testare au luat calificativul experimentat. Vă reamintim că la proba orală la limba română, în Timiş, un elev a fost eliminat din examen deoarece a fost prins cu telefonul mobil asupra sa.

La cea de-a doua probă, cea de verificare a competenţelor de comunicare în limba maternă, în Caraş-Severin s-au prezentat doar 16 absolvenţi: 6 la limba germană şi 10 – croată. 8 au primit calificativul experimentat, 7 – avansat şi 1 mediu. În judeţul Timiş s-au prezentat la această probă 109 absolvenţi: 46 la germană, 29 – maghiară, 23 – sârbă, 11 – ucrainiană. Calificativul experimentat a fost primit de 85 de candidaţi, 20 au fost apreciaţi cu nivel avansat şi 4 – mediu.

Bacalaureatul va continua luni, 15 iunie cu evaluarea competenţelor digitale.

Cele mai citite

Related Articles