[VIDEO] Ţigări de contrabandă în valoare de 300.000 de euro, confiscate

DSC_0226

Poliţiştii de frontieră specializaţi în combaterea infracţionalităţii transfrontaliere din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş şi Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara sub coordonarea procurorilor DIICOT Serviciul Teritorial Timişoara au depistat şi ridicat în vederea confiscării aproximativ 115.000 pachete ţigări de contrabandă, în valoare de 300.000 euro, transportate într-un mijloc de transport având documente false.
Vineri, 5 iunie 2015, în jurul orelor 12.00, oamenii legii au desfăşurat o acţiune complexă care a avut ca scop combaterea contrabandei cu produse accizabile.
Astfel, poliţiştii de frontieră timişeni au monitorizat şi oprit în trafic pe raza localităşii Şuştra un microbuz marca “Mercedes Sprinter”, înmatriculat în Slovacia, care era condus de un cetăţean slovac.
La controlul mijlocului de transport poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la documentele prezentate. După  verificarea documentelor prezentate, s-a confirmat bănuiala că erau false. Astfel s-a procedat la efectuarea unui controlul fizic asupra mijlocului de transport iar în interiorul autovehiculului au fost descoperite peste 115.000 pachete ţigări marca “Marble” şi “Ashima” netimbrate. Valoarea bunurilor este de aproximativ 300.000 euro.
În cauză sunt continuate cercetările sub coordonarea procurorilor DIICOT în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi pentru a se stabili întreaga activitate infracţională, urmând ca la finalizarea verificărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.
Întreaga cantitate de ţigări şi mijlocul de transport au fost ridicate în vederea confiscării, iar prejudiciul estimat este de 1.444.298 lei, se arată în comunicatul transmis la redacţie.

sursa foto ITPF Timişoara

Cele mai citite

Related Articles