[FOTO] Concurs de colectare selectivă a gunoiului

Premiere Liceu Sabin Pauta 9

Concursul „Reciclează pentru un mediu mai sănătos”, având ca scop educația ecologică și colectarea selectivă, organizat în cadrul proiectului „Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Caraș-Severin”, derulat de Consiliul Judeţean, s-a încheiat astăzi.

Organizat în perioada 11 mai – 5 iunie 2015, concursul s-a bucurat de participarea a 11 unități de învățământ cu clasele I-VIII din municipiul Reșița după cum urmează: Școala Gimnazială nr. 7, Colegiul Naţional “Mircea Eliade”, Centrul Şcolar de Educație Incluzivă “Primăvara”, Şcoala Gimnazială nr. 9, Liceul de Arte “Sabin Păuţa”, Școala Gimnazială nr. 8, Şcoala Gimnazială “Mihai Peia”, Liceul Teoretic „Traian Vuia”, Liceul Teologic Baptist, Şcoala Gimnazială nr. 2, Colegiul Naţional “Traian Lalescu”.

Timp de două săptămâni, elevii şi cadrele didactice din fiecare şcoală au separat deşeurile din hârtie și carton produse în şcolile lor. Deşeurile separate şi depozitate în fiecare unitate şcolară au fost ridicate cu sprijinul unui operator de salubritate din municipiu, în scopul valorificării lor. În urma cântăririi tuturor deşeurilor, Liceul de Artă “Sabin Păuța” a fost stabilit ca fiind câştigătorul concursului, cu un total de 2.250 kg de deşeuri, ceea ce reprezintă 8,23 kg per elev. Ocupantul primului loc a primit un premiu de valoarea deşeurilor colectate, constând într-un sistem de sonorizare specific format din staţie radio şi amplificator, precum şi materiale de informare şi promoţionale.

Derulat pe o perioadă de 44 de luni, până la 31 octombrie 2015, proiectul urmăreşte implementarea unui sistem integrat de gestionare a deşeurilor care să aibă ca efect reducerea cantităţii de deşeuri depozitate, normă impusă de legislaţia europeană.

(Daniel Babun)

De același autor

Related Articles