Încă un pas în colectarea selectivă a deşeurilor

colectare-deseuri

Consiliul Judeţean Caraş-Severin a semnat contractul de furnizare de echipamente pentru colectarea separată a deşeurilor şi unităţi de compostare individuală, în cadrul proiectului “Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Caraş- Severin”.
Prin contractul semnat, se va realiza furnizarea, livrarea, asamblarea, instalarea şi testarea echipamentelor destinate colectării separate a deşeurilor reciclabile. Este vorba de peste 1.200 de containere – pentru colectarea deşeurilor de hârtie şi carton şi de tot atâtea – pentru colectarea deşeurilor de plastic şi metal, de 700 containere – pentru colectarea deşeurilor de sticlă. Se vor mai achiziţiona 16.800 unităţi de compostare individuală; 8 containere pentru colectarea deşeurilor periculoase menajere, 21 pentru colectarea deşeurilor voluminoase şi 10 pentru colectarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice.
Necesarul a fost stabilit de proiectantul general, în cadrul Studiului de Fezabilitate, pe baza informaţiilor transmise de primăriile din judeţ, cărora, la finalizarea proiectului, le vor fi predate în vederea distribuirii lor, cu titlu gratuit.

(Daniela Tudor)

Cele mai citite

Related Articles