Atletele timişorence şi-au confirmat valoarea la Internaţionalele României

Adelina Pastor

Federaţia Română de Atletism a organizat ce-a de-a 60-a ediţie a Campionatelor Internaţionale de Atletism ale României pe cochetul şi modernul stadion din Piteşti care poartă un nume de referinţă, Nicolae Dobrin. Federaţia a făcut eforturi deosebite pentru organizare.

La întreceri au participat sâmbătă seara, alături de sportivi români şi atleţi din alte 16 țări, din Armenia, Belarus, Bosnia-Herțegovina, Brazilia, Bulgaria, Israel, Italia, Jamaica, Macedonia, Mexic, Moldova, Rusia, Serbia, SUA și Ucraina. Din cei 146 de concurenți, 99 au fost din România și 47 de peste hotare.

Atleta Adelina Pastor de la CSM Timişoara a câştigat proba de 400 de metri cu timpul de 53 de secunde 49 sutimi. La aceeaşi probă, colega ei de club, Diana Franţescu, s-a clasat pe locul 7.

Ioana Gheorghe de la LPS Banatul- CSM Timişoara a cucerit două medalii de argint, la 100 de metri, cu timpul de 12 secunde 06 sutimi şi la 200 de metri, cu performanţa de 24 de secunde 37 de sutimi.

În proba de 800 de metri, Cristina Bălan, de la LPS Banatul- CS Athletic Timişoara, a ocupat locul 10.

Florentina Marincu de la Cetate Deva şi confirmat statutul de mare săritoare în lungime şi a câştigat proba cu 6 metri 55 de centimetri.

La Campionatele Internaţionale de Atletism ale României au fost prezenţi şi atleţi din Arad, dar nu şi din Caraş-Severin.

Valoarea totală a premiilor s-a ridicat la 21.500 de euro. Câştigătorii probelor de triplusalt și lungime, atât la masculin, cât și la feminin, au primit cea mai mare sumă, câte 1.000 de euro.

Sursa foto: FRA

(Daniel Babun)

Cele mai citite

Related Articles