RABLA a mai înaintat câţiva metri

Bilantul-programului-Rabla--peste-13-000-de-autoturisme-cumparate

7 operatori economici sunt autorizaţi în județul Caraș-Severin să desfăşoare activităţi de colectare şi tratare a vehiculelor scoase din uz în cadrul programului Rabla 2015. Este vorba de 3 societăți în Reșița: Gruber Internațional, A&D Ralmax, Cars Piece by Piece, în Caransebeș: Tehnodinamic și Puffautomotive, iar în Oravița, două: Condor Recycling și IMB Miloș. Aceasta din urmă are puncte de lucru în: Oravița, Reșița și Moldova Nouă. Este important de menționat că, dacă radierea și casarea nu sunt efectuate în maxim 5 zile, proprietarul este eliminat din program și pierde tichetul, care se reîntoarce în sistemul național. După aceste acțiuni, proprietarul se va prezenta din nou la dealer-ul auto pentru a-și completa dosarul de participare cu certificatul de distrugere și certificatul de radiere. Din acest moment, beneficiarul are la dispoziție 25 de zile să finalizeze contractul de achiziție pentru autovehiculul nou și să achite avansul.

10 operatori economici sunt autorizaţi în județul Timiș să desfăşoare activităţi de colectare şi tratare a vehiculelor scoase din uz în cadrul programului Rabla 2015. Este vorba de 6 societăți din Timișoara și câte una din: Remetea Mare, Dumbrăvița, Bacova și Ghiroda. Următoarea etapă a Programului, după aceste acțiuni, proprietarul se va prezenta din nou la dealer-ul auto pentru a-și completa dosarul de participare cu certificatul de distrugere și certificatul de radiere. Din acest moment, beneficiarul are la dispoziție 25 de zile să finalizeze contractul de achiziție pentru autovehiculul nou și să achite avansul. Dacă acest termen nu este respectat, tichetul se pierde, merge înapoi în sistemul național și este redirecționat către alt beneficiar. În termen de 90 de zile de la data încheierii contractului de vânzare – cumpărare, dealer-ul emite factura de livrare a autovehiculului nou.

Persoanele fizice interesate se pot adresa în această perioadă unuia din colectorii validaţi de Administraţia Fondului de Mediu, în vederea participării la Programul Rabla, ediţia 2015. În judeţul Arad au fost acreditate 13 societăţi comerciale, 7 în oraşul Arad, două în localitatea Vladimirescu şi câte una în: Livada, Vinga, Curtici, Săcălaz şi Conop. Următorul pas ce trebuie făcut în cadrul programului se referă la obţinerea certificatului de distrugere a autovehiculului uzat, iar după radierea maşinii primirea tichetului valoric. Pentru a obţine copii legalizate ale certificatelor de înmatriculare şi de distrugere a autovehiculului uzat trebuie să vă prezentaţi la un notar, iar pentru radierea maşinii uzate la Serviciul Public Comunitar, Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

(Cristina Corocan)

De același autor

Related Articles