7 zile – 7 arte în pragul unei noi ediţii

casa de cultura a sindicatelor resita

La Casa de Cultură a Sindicatelor din Reşiţa va debuta vineri, 22 mai cea de-a XXXIII-a ediţie a manifestării cultural-artistice „7 zile – 7 arte“. Astfel, timp de o săptămână, până joi, 28 mai în sălile de conferinţe şi de spectacole ale instituţiei de cultură din municipiul de pe Bârzava vor fi organizate lansări de carte, spectacole de muzică şi dans, concerte, vernisaje, simpozioane şi dezbateri pe diverse teme. Deschiderea manifestării are loc de la ora 17.00, cu discursurile organizatorilor, urmată de lansarea volumului semnat de editorul Gheorghe Jurma – „Reşiţa muzicală“. În aceeaşi după-amiază, în sala de spectacole a Casei de Cultură, de la ora 18.00 reşiţenii sunt invitaţi la un concert de muzică creştină, organizatorul spectacolului fiind Biserica Baptistă nr.1 din Reşiţa.

Sâmbătă, 23 mai, în Sala Albastră a instituţiei, medicii Diana Muşat şi Caius Diaconescu vor modera discuţiile din cadrul simpozionului cu tema „Factorii care determină controlul diabetului zaharat“.

Duminică, 24 mai, de la ora 10.00, în sala de conferinţe a Casei de Cultură va fi organizată o dezbaterea pe tema „Fenomenul religios în ţara noastră şi încadrarea lui în contextul european“. Două ore mai târziu, în incinta instituţiei va fi vernisată expoziţia „Arta populară – marele tezaur al României“, realizată de Nely Vadas, cu sprijinul Asociaţiei „ART-CULT-TRAD-BANAT“. Pentru duminică după-amiază, de la 19.00, este programată comedia „Menage a trois“, de Neil Simion, în regia lui Sorin Misirianţu. Spectacolul Teatrului Naţional din Cluj se va juca pe scena Palatului Cultural.

Luni, 25 mai, poetul hunedorean George Anghe le dă reşiţenilor întâlnire de la ora 18.00, în Sala Albastră, pentru a-şi prezenta volumele. Moderatorul acţiunii este criticul şi editorul Gheorghe Jurma. O oră mai târziu, în sala de spectacole, ansamblurile folclorice „Satul meu“ şi „Bocşana“ din comuna Ramna (coregrafi: Octavian Peptenar şi Ilia Ciurcia), şi „Bârzava“ al Primăriei Reşiţa (coordonator Maria Aghescu) vor susţine un spectacol.

Marţi, pe aceeaşi scenă, începând cu ora 19.00, reşiţenii vor avea parte de un extraordinar concert susţinut de Filarmonica „Musikkapelle Siensbach“din Germania. Deschiderea aparţine orchestrei de suflători şi percuţie de la Colegiului „Ion Vidu“ din Timişoara. Pentru miercuri, 27 mai, este programat, de la orele 10.00 şi 11.30, spectacolul pentru copii „Motanul încălţat“. Prezintă Teatrul de animaţie „Ţăndărică“. Tot miercuri, însă de la ora 18.00, are loc lansarea volumelor „Risipitorul de hârtie“, al poetului Costel Stancu, şi „Cu afecţiune cronică“, al scriitoarei Maria Niţu din Timişoara.

Pentru ultima zi a manifestării “7 zile – 7 arte” este programat un spectacol de dansuri de societate „plin de emoţie, fantezie şi originalitate“, după cum au anunţat organizatorii – Asociaţia culturală „Metarsis“.

Marian Apostol, directorul Casei de Cultură din Reşiţa:

 

Participarea publicului la toate manifestările din program este liberă.

(Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles