[FOTO-AUDIO] Reşiţa s-a transformat într-un şantier

lucrari apa trotuare sparte resita 7Lucrările de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare din municipiul Reşiţa sunt realizate doar în proporţie de 28%, cu toate că termenul limită este jumătatea lunii decembrie a acestui an. Primăria Reşiţa a aplicat şi sancţiuni pentru întârzieri şi nerespectarea graficelor de lucrări.

În pofida promisiunilor făcute de societatea Hidroconstrucţia, în urmă cu doar o săptămână, lucrurile stau cam la fel.

Încă din toamna anului trecut, oraşul s-a transformat într-un şantier: străzi sparte, trotuare distruse, gropi, noroi sau praf, în funcţie de condiţiile meteo. Hidroconstrucţia – câştigătorul licitaţiei nu a finalizat prea multe lucrări, cu toate că acestea sunt în mare parte gata. Principala scuză – lipsa firmelor de specialitate pentru turnarea asfaltului. Pentru multe din zonele în care se lucrează nu sunt făcute nici verificările de compactare a solului de către administraţia locală, pas esenţial înaintea turnării asfaltului. De ce? Aflăm de la directorul tehnic al Primăriei Reşiţa, Titiana Cătană:

O altă scuză exprimată de constructor a fost lipsa mixturii asfaltice, scuză care nu se susţine, după cum afirmă directorul Direcţiei de Administrare a Patrimoniului Consiliului Local Reşiţa, Sava Giuricici

La sediul Primăriei Reşiţa se va desfăşura mâine un nou comandament la care vor participa reprezentanţii administraţiei locale, ai constructorului şi ai societăţii AquaCaraş. (Dan Agache)

De același autor

Related Articles