[UPDATE][FOTO] Vânătoare de şobolani în premieră la Reşiţa

IMG_0652

Sfârşitul de săptămână aduce reşiţenilor o nouă premieră. Este vorba despre spectacolul de teatru semnat de dramaturgul austriac Peter Turrini, în regia lui Tino Geirun pe o scenografie de Nicolae Dumitru Vlădulescu. La Palatul Cultural, sediul Teatrului de Vest din municipiul de pe Bârzava, a fost susţinută astăzi o conferinţă de presă pe această temă, la care au fost prezenţi protagoniştii spectacolului, actorii Constantina-Elisabeta Vanca şi Daniel Gavriş, precum şi regizorul Tino Geirun, directorul Teatrului “Pygmalion” din Viena, român de origine stabilit în capitala Austriei de peste trei decenii.

“Vânătoarea de şobolani” este un nou spectacol al teatrului vienez în colaborare cu cel reşiţean. „Între cele două instituţii există un protocol de colaborare ce are drept scop realizarea unei punţi cultural-artistice între Austria şi România, o osmoză care, până acum, a fost alimentată de o serie de reprezentaţii date de actorii reşiţeni la Viena şi de spectacolele pe care teatrul nostru le-a jucat în oraşul dumneavoastră“, a declarat presei reşiţene regizorul Tino Geirun.

Spectacolul va fi jucat pe scena reşiţeană duminică, 10 mai de la ora 19.00. În zilele următoare piesa va mai fi prezentată şi la teatrele din Caransebeş, Lugoj şi Timişoara. Premiera spectacolului “Vânătoarea de şobolani” va fi jucată şi la Viena pe data de 13 iunie, a mai spus regizorul Tino Geirun.

***

vanatoarea-de-sobolani

Palatul Cultural, sediul Teatrului de Vest din municipiul Reşiţa, va găzdui, duminică, 10 mai de la ora 19.00, premiera spectacolului „Vânătoarea de şobolani” de Peter Turrini. Regia artistică îi aparţine lui Tino Geirun, iar scenografia este realizată de Nicolae Dumitru Vlădulescu. Din distribuţie amintim actorii: Constantina-Elisabeta Vanca şi Daniel Gavriş de la Teatrul “Pygmalion” din Viena. În dimineaţa zilei, în aceeaşi sală, se va juca spectacolul pentru copii „Alba ca zăpada şi cei şapte pitici” după Fraţii Grimm, într-o adaptare scenică şi în regia artistică semnate de Dan Mirea, pe scenografia realizată de Nicolae Dumitru Vlădulescu. (Hardy Cvoica)

Sursa foto: satiricus.md

Cele mai citite

Related Articles