[AUDIO] Ediţie de excepţie a Târgului Mare de Toamnă de la Răcăşdia

legumeÎncă de la primele ore ale dimineţii, o mulţime de producători agricoli şi crescători de animale au împânzit platoul din Răcăşdia, rezervat Târgului de Toamnă. Cei care au trecut peste micile neplăceri create de vremea mohorâtă şi temperaturile nu tocmai prietenoase, au putut vedea o gamă largă de produse agricole, firme care produc şi comercializează utilaje agricole, firme care produc erbicide, pesticide şi tot ce îi este necesar ţăranului pentru cultivarea terenurilor agricole, în această toamnă, acesta fiind şi rolul acestui târg, pentru a veni în sprijinul producătorilor din zonă. Pe lângă toate acestea, nu au lipsit micii, berea şi mustul. La capitolul animalelor, nu au lipsit bovinele, ovinele, cabalinele şi găinile de rasă, dar nici iepurii şi porumbeii. Au fost prezenţi şi producătorii de brânză, ţuică, precum şi reprezentaţii producătorului de vin ”Recaş”, ai cooperativelor apicole, cu miere şi produse din miere, un stand cu cărţi, reviste şi pliante, care se adresează producătorilor agricoli.

La eveniment a participat şi profesorul universitar Valeriu Tabără, fostul ministru al Agriculturii, acesta fiind şi cetăţean de onoare al comunei Răcăşdia. El a vorbit în exclusivitate pentru Radio România Reşiţa despre atmosfera de la târg:

Despre noutăţile acestei ediţii, Valeriu Tabără a declarat:

Valeriu Tabără a vorbit şi despre anul agricol 2013, pe care l-a caracterizat ca fiind unul paradoxal. Deşi producţia a fost una bună, partea financiară a lăsat de dorit:

Nici de la ediţia din acest an nu a lipsit expoziţia de animale şi păsări de curte, în cadrul căreia au fost premiate cele mai bune exponate, pe grupe şi specii de animale. De asemenea, programul artistic a fost susţinut de fanfara reunită din Grebenaţ, Serbia şi Răcăşdia şi de formaţiile de dansuri populare ale Asociaţei Culturale “Voinţa” din Răcăşdia.

vin de Recasescavatoroale de lutpesticideutilajetractorporumbeivacioigaini

Sursa foto: www.voceaoravitei.ro

Cele mai citite

Related Articles