[FOTO] Molizii stabilizează Valea Sirinia

voluntari asociatia sirinia

Zeci de molizi au fost plantaţi zilele trecute pe Valea Sirinia de pe raza comunei cărăşene Berzasca. La această acţiune au participat 50 de persoane printre care voluntarii străini, membrii asociaţiei Sirinia, reprezentanţii Ocolului Silvic Berzasca, copii şi părinţi. Activitatea a avut dublu scop, de a realiza o complectare la împădurire cu copacii din specia molid pentru a preveni eroziunea solului şi alunecarile de teren şi totodată de a responsabiliza generaţia tânără cu privire la activitatea de voluntariat şi grija faţă de mediul înconjurător.
Voluntarii străini ai Asociaţiei Sirinia fac parte din proiectul “From Black and White to colors”, care îşi propune să dezvolte activităţi de voluntariat cu tineri şi copii din Berzasca. Proiectul se încadrează într-o acţiune-cheie, mobilitatea tinerilor, finanţat de Comisia Europeană prin programul Erasmus +.
Totodată în cadrul acestei activităţi copiii şi voluntarii străini au realizat suporturi speciale din materiale reciclabile cu seminţe pentru păsările din pădure. După finalizarea acţiunii de plantare, aceştia au agăţat în copacii hrana pentru păsări.
Printre obiectivele Asociaţiei Sirinia se numără organizarea unor proiecte care să ofere oportunităţi cetăţenilor, companiilor şi instituţiilor să se implice direct în protejarea naturii.

Foto: Asociaţia Sirinia
(Sebastian Dragomir)

De același autor

Related Articles