Poliţia Română luptă împotriva evaziunii fiscale

control piata

Peste 5.500 de poliţişti desfăşoară controale în principalele pieţe comerciale din țară, în vederea identificării şi tragerii la răspundere a persoanelor care se sustrag de la plata taxelor aferente către bugetul de stat prin desfăşurarea de operaţiuni comerciale fără evidenţierea acestora în contabilitate.
Poliţiştii verifică activitatea agenţilor economici, pentru combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu peşte şi produse din peşte, precum şi carne şi produse din carne.
Acţiunea vizează descoperirea şi investigarea ilegalităţilor, comise în urma efectuării importurilor/operaţiunilor intracomunitare şi comercializării acestor produse în pieţe.
De asemenea, se verifică respectarea legislaţiei în domeniul transportului de mărfuri. Se are în vedere stabilirea operaţiunilor şi circuitelor comerciale derulate de societăţile comerciale vizate.
La acţiune participă şi specialişti din cadrul A.N.S.V.S.A. și A.N.P.C..

Poliția Română a efectuat 1.897 de controale, la nivel național, în cadrul acțiunii pentru prevenire și descurajare a evaziunii fiscale în domeniul comercializării produselor de panificație și a produselor alimentare de sezon.
Activităţile desfășurate, se înscriu în planul de acţiuni la nivel naţional, dispus de Şeful Poliţiei Române, pentru perioada 2- 9 aprilie a.c., pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale premergător Sărbătorilor de Paşti, cu preponderenţă a celor de evaziune fiscală.
La data de 3 aprilie a.c., poliţiştii au continuat acţiunile preventiv-reactive, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în perioada premergătoare Sfintelor Sărbători ale Paştelui Catolic şi Ortodox.
Poliţiştii au executat 1.897  de controale,  dintre care 1.436 la societăţi comerciale și 636 la persoane fizice.
În urma controalelor, au fost înregistrate 67 dosare penale, dintre care 51 pentru evaziune fiscală, valoarea estimată a prejudiciului cauzat fiind de 6.553.000 de lei.
Poliţiştii au aplicat 709 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 1.486.621 de lei.
De asemenea, poliţiştii au confiscat 28.486 de kg. produse de panificație, în valoare totală de 129.023 de lei, 4.960  de kg. făină, 705 de kg. de carne.
Totodată, au fost indisponibilizate 2 mijloace de transport.
Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

 Sursa foto: Poliţia Mehedinţi

(Daniel Babun)

Cele mai citite

Related Articles