Douăzeci de suporteri au fost arestaţi după incidentele de la meciul Beşiktaş – Galatasaray

Incidente de la meciul Besiktas - GalatasarayDouăzeci de suporteri au fost arestaţi şi alţi douăzeci sunt căutaţi de poliţie după bătaia care a izbucnit duminică seară, 22 septembrie, cu ocazia meciului ce a opus două dintre marile echipe de fotbal ale Istanbulului, Beşiktaş şi Galatasaray, a anunţat miercuri ministrul turc de Interne. Ministrul Muammer Güler nu a precizat din ce grup de suporteri fac parte persoanele arestate, care se numără printre sutele de fani ai lui Beşiktaş ce au invadat terenul spre finalul partidei, angajându-se în ciocniri cu agenţii de securitate şi poliţia.
Incidentele au izbucnit în minutul 92, după ce arbitrul l-a eliminat pe mijlocaşul lui Galatasaray, Felipe Melo, la scorul de 2-1 pentru echipa acestuia. Arbitrul a decis întreruperea partidei. În momentul întreruperii jocului, scorul era 2-1 pentru Galatasaray, golurile fiind înscrise de Drogba ’60, ’72 pentru oaspeţi şi Hugo Almeida ’18 pentru Beşiktaş. La derby-ul de duminică au asistat 76.127 de spectatori.
Aceste incidente au legătură cu unele conflicte politice. O grupare a suporterilor lui Beşiktaş, Çarşi, s-a ilustrat prin participarea sa la contestarea antiguvernamentală ce a avut loc în urmă cu câteva luni în Turcia. O altă grupare, 1453 (data cuceririi Constantinopolului de către turci), susţine politica premierului Recep Tayyip Erdogan. Sursa: Agerpres

De același autor

Related Articles