Oraşe colorate, dar CÂT de colorate

Copy of 2015-02-26 13.32.53După cenuşiul perioadei comuniste, românii au simţit nevoia de a-şi colora viaţa şi casa. Deveniţi proprietari, aceştia şi-au ales culori pentru interioare, dar şi pentru exterioare în funcţie de gusturi şi de preferinţe, astfel că oraşele au început să arate ca un decor de circ. Prin urmare, multe consilii locale au hotărât să stăvilească fantezia acestor proprietari şi să impună uniformizarea faţadelor şi culori-standard pentru blocuri. Iar pentru a verifica respectarea hotărârii, au început controale care s-au soldat deocamdată cu avertismente şi termene de îndreptare a situaţiei.
Cu toate acestea, în lume există foarte multe oraşe care arată ca un curcubeu: Stockolm- capitala Suediei, dar şi oraşe din Franţa, Italia, Grecia sau Spania deţin titluri de cele mai colorate localităţi din lume.
Consideraţi că hotărârile care condiţionează colorarea faţadelor este bine-venită sau reprezintă o îngrădire a libertăţii de exprimare? Ne este permis nouă, cetăţenilor, să ne jucăm cu aspectul apartamentelor sau ne conformăm cerinţelor impuse de alţii?
Vă invităm să comentaţi această temă pe pagina noastră de internet, www.radioresita.ro, dar şi în direcţ de la ora 17,30, la emisiunea “Ascultă cum te ascult”.

Sursa foto: Primăria Reşiţa

Cele mai citite

Related Articles