GAURĂ NEAGRĂ cu masă mai mare decât a Soarelui, localizată în univers

gaura neagra - radioconstanta.ro

O gaură neagră cu o masă de aproximativ 12 miliarde de ori mai mare decât cea a Soarelui a fost descoperită de un colectiv de oameni de știință de la Universitatea din Beijing, potrivit unui articol publicat joi în revista britanică Nature. Această descoperire ar putea pune sub semnul întrebării unele teorii asupra formării și creșterii găurilor negre și a galaxiilor, comentează EFE.

Gaura neagră supermasivă a fost detectată în centrul unui cuasar, un corp ceresc cu diamteru mic și care emite o mare cantitate de radiații luminoase. Cercetătorii chinezi estimează că această gaură neagră s-ar fi format cu aproximativ 900 de milioane de ani după explozia Big Bang, fapt pe care unii îl consideră ca fiind deosebit de surprinzător.

Descoperirea unor găuri negre datând de la începuturile timpului cosmic este ceva destul de straniu, a comentat Bram Venemans, un expert de la Institutul de Astronomie Max Plank. Conform actualelor teorii cosmologice, universul s-ar fi extins după o mare explozie (Big Bang) a unui punct cu densitate infinită, produsă în urmă cu 13 miliarde de ani, care a generat materia, energia, spațiul și timpul.

Sursa: radioconstanta.ro

Cele mai citite

Related Articles