A murit “părintele” Nutella, Michele Ferrero

Michele Ferrero Foto repubblica_it

Miliardarul Michele Ferrero, care a devenit cel mai bogat om din Italia graţie companiei construite în jurul popularei creme de ciocolată Nutella, a decedat sâmbătă la vârsta de 89 de ani, a informat compania care îi poartă numele, transmite AFP.

Tatăl lui Michele Ferrero, micul producător de dulciuri Pietro Ferrero, a fost cel care a pus la punct reţeta pentru faimoasa cremă de ciocolată şi se spune că a adăugat alune doar pentru a face economii cu banii pentru ciocolată. Însă Michele Ferrero a fost cel care a făcut din Nutella una din cele mai valoroase companii private din Italia.

‘Am aflat cu emoţie ştirea privind dispariţia lui Michele Ferrero, un adevărat antreprenor, cunoscut şi apreciat în Italia şi străinătate’ a anunţat preşedintele Italiei, Sergio Mattarella.

Grupul Ferrero produce anual aproximativ 365.000 de tone de Nutella la cele 11 de fabrici din întreaga lume şi are peste 22.000 de angajaţi. Pe lângă crema de ciocolată Nutella, grupul produce şi bomboanele de ciocolată Ferrero Rocher, Mon Cheri şi Kinder. Revista Forbes îl descrie pe Michele Ferrero drept cel mai bogat producător de dulciuri de pe planetă, în condiţiile în care averea sa şi a familiei sale, 20,4 miliarde de dolari în 2013, îl plasează pe locul 30 în clasamentul Forbes al celor mai bogaţi oameni ai planetei şi pe prima poziţie în Italia.

Moartea lui Michele Ferrero deschide ridică o serie de semne de întrebare referitoare la moştenirea şi posibilele alianţe ale grupului Ferrero, care realizează anual o cifră de afaceri de aproximativ opt miliarde de euro. Fiul lui Michele Ferrero, Giovanni, a devenit director executiv al companiei după ce fratele său Pietro a decedat în 2011, în urma unui atac de cord. La finele lui 2013 Giovanni a dezminţit zvonurile potrivit cărora compania sa a fost contactată de grupul elveţian Nestle, precizând că Ferrero nu este de vânzare. Însă analiştii susţin că este mai puţin interesat decât fratele său să conducă compania.

sursa Agerpres

sursa foto : ziarulde iasi.ro

De același autor

Related Articles