Seară duhovnicească la Episcopia Caransebeşului

Sala de festivitãţi „Episcop Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeşului a gãzduit marţi, 10 februarie, lansarea romanului „Chipul”, avându-l ca autor pe pãrintele profesor Sorin David Oţelariu. Prezentarea cãrţii a fost realizatã de cãtre pãrintele dr. Daniel Alic, consilier cultural al Episcopiei Caransebeşului. De asemenea Romanul „Chipul” a mai fost prezentat şi în municipiul Reşiţa la sediul Direcţiei pentru Culturã Caraş-Severin în luna ianuarie a acestui an.

În continuarea prezentãrii primului roman a pãrintelui Sorin David Oţelariu, a urmat conferinţa duhovniceascã cu tema „În şcoala lui Dumnezeu”, susţinutã de cãtre pãrintele conf. univ. dr. Constantin Necula, profesor la Facultatea de Teologie „Andrei Şaguna” din Sibiu. Manifestarea s-a încheiat cu întrebãri din partea celor prezenţi, pãrintele Constantin Necula rãspunzând într-o manierã specificã stilului sãu direct şi din vasta sa experienţã misionarã, fãcând referire la problemele întâmpinate de cãtre societatea de astãzi.

Manifestarea culturalã s-a bucurat de participarea Preasfinţitului Pãrinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, fiind prezenţi de asemenea preoţi din municipiu, elevi seminarişti şi studenţi teologi de la şcolile teologice din Caransebeş, elevi de la liceele din localitate, precum şi un numeros auditoriu de toate vârstele.  (Lavinia Călina)

Preot Constantin Necula

Cele mai citite

Related Articles